"Регіони" звинувачують уряд у розбазарюванні бюджету

Середа, 4 листопада 2009, 17:53 -

Партія регіонів звинувачує уряд Юлії Тимошенко у необгрунтованому наданні державних гарантій, називаючи це "розбазарюванням бюджетних коштів і корупцією".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Партії регіонів.

Зокрема, "Регіони" звертають увагу на те, що уряд прийняв постанову про надання "безпрецедентних, ніколи не бачених вітчизняним автопромом державних гарантій - на 400 мільйонів доларів - для кредитування закупівлі автомобілів для інвалідів у "Запорізького автомобільного заводу".

У партії нагадують, що цей завод контролює компанія "Укравто", власник якої - Таріел Васадзе - є народним депутатом за списком Блоку Юлії Тимошенко.

Реклама:

"Чому державні гарантії надані наприкінці бюджетного року, коли за визначенням кредит уже не може бути використаний, а бюджет на наступний рік не затверджено? Чому уряд без конкурсу визначає виконавцем ЗАЗ, який належить видному члену фракції БЮТ? Чому кредит буде використовуватися саме цим підприємством, котре зазнало серйозних фінансових труднощів, яке має багатомільйонні борги? Чому гарантії надані невідомо на що, адже, за офіційним повідомленням компанії "Укравто", до цього часу не вибрані ні модель автомобіля, ні терміни поставки техніки?", - наголошують у Партії регіонів.

"Уже вкотре без конкурсу, без техніко-економічного обгрунтування уряд надає державні гарантії (тобто гарантії, що державний бюджет виплатить кредит) і зобов'язує Міністерство фінансів забезпечити обслуговування цього кредиту, авансовий платіж, а також інші платежі і витрати, які виникнуть у ході реалізації такого унікального "інвестиційного проекту". Машини будуть китайські, кредит виділить Експортно-імпортний банк Китаю, а розраховуватися, починаючи з 2010 року, будуть українські платники податків", - наголошують у прес-службі.

У "Регіонах" нагадують і про ще одну постанову уряду - про надання держгарантій у розмірі 100 млн. доларів на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, і також у Китаї.

"Тобто за один день уряд Тимошенко роздало вдвічі більше бюджетних коштів, ніж потрібно на підвищення зарплат і пенсій у нинішньому році!", - наголошується у повідомленні.

"Нестримна роздача державних гарантій, в основі чого лежить розбазарювання бюджетних коштів і корупція, стала візитною карткою уряду Тимошенко. Всього він видав державних гарантій на 48,7 млрд. гривень, а з урахуванням держгарантій "Нафтогазу України" - 65,76 млрд. гривень, у той час як законом про державний бюджет на 2009 рік уряду дозволено видати гарантій не більше, ніж на 38 млрд. гривень", - підкреслюють у Партії регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: