НБУ вже готовий рефінансувати банки під кредити на ліки

Середа, 4 листопада 2009, 11:54

Національний банк готовий рефінансувати банки, які надають кредити аптечним мережам і оптовим постачальникам ліків.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій у середу в Києві, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вчора Національний банк публічно повідомив, що для банків, які будуть звертатися за рефінансуванням для видачі кредитів власникам аптечних мереж та компаній, які займаються оптовими поставками ліків для аптечних мереж, готовий надати кредити на пільговій основі і за рахунок рефінансування Національного банку", - сказала вона.

Тимошенко також доручив головам облдержадміністрацій і меріям міст організувати збори керівників аптечних мереж і оптових постачальників ліків і з'ясувати, який банк в області буде обслуговувати надання кредитів.

Реклама:

Місцева влада має також скласти кредитні угоди та забезпечити відповідне звернення до НБУ від комерційного банку.

Також прем'єр-міністр доручила в тижневий термін підготувати стратегію створення державної системи аптечних мереж.

Таке доручення вона дала Міністерству охорони здоров'я, Міністерству економіки, Міністерству фінансів і Міністерству промислової політики в середу в Києві.

"Я просила б, щоб така стратегічна програма була підготовлена на наступне засідання уряду, щоб вона була розрахована за фінансами, за строками, за оборотними коштами, які повинні бути задіяні", - сказала прем'єр.

Тимошенко додала, що така мережа аптек буде розміщуватися на території лікарень та поліклінік державної форми власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!