Банки хочуть бути на рівні з еротичними виданнями

Понеділок, 30 листопада 2009, 16:43

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко вимагає від ФДМ повернути ставки оренди на нерухоме державне майно для фінансових установ та банкоматів до 15%, замість нині діючих 30%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АУБ.

За словами Сугоняко, за період дії нових ставок для багатьох банків підвищення (з 15 до 30 відсотків від вартості майна) призвело до вимушеного зменшення орендованих площ і, як наслідок, до погіршення умов обслуговування клієнтів та роботи банків в цілому.

Ситуація ще більше погіршилась за умов економічної кризи в країні, у зв'язку із чим для багатьох банків від цього питання стало залежати їхнє повноцінне функціонування, стверджують в АУБ.

Реклама:

У листі президента АУБ до в.о. голови Фонду держмайна зазначається, що річні орендні ставки у розмірі 30% для розміщення фінансових установ, банкоматів, та для розміщення пунктів обміну валюти - 35%,  на сьогодні є найвищими для орендарів.

"Навіть еротичні та рекламні ЗМІ орендують приміщення за нижчою ставкою (20%), не кажучи вже про кафе-бари, які здійснюють продаж алкогольних і тютюнових виробів, та будь-які офісні приміщення, для яких ставка встановлена на рівні 15%", - наголошує Сугоняко.

В АУБ відзначають, що у той час, коли ціни на нерухомість у державі значно знизилися, а  ринок нерухомості взагалі опинився у "стадії застою", тільки згідно вибіркових даних, наданих АУБ 14 комерційними банками, плата за орендоване нерухоме майно державної і комунальної власності в цілому зросла у 2009 проти 2006 року в 3,4 рази, у тому числі державної власності у 3,8 рази,  комунальної - у 3,3 рази.

Це при тому, що загальна площа такого майна зменшилася за цей період на півтора відсотки, говориться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!