Тимошенко залишить НБУ без банків?

Четвер, 26 листопада 2009, 09:10

Уряд має намір позбавити Національний банк ряду функцій.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, пише газета "Комерсант-Україна".

"НБУ є центральним банком, регулятором на банківському ринку, основним регулятором монетарної і валютної політики. Ці всі функції конфліктують між собою. І є внутрішній конфлікт між підрозділами НБУ", - сказав він.

На думку Уманського, з під контролю НБУ необхідно вивести банківський нагляд і передати його єдиному регулятору, який отримає функції Держфінпослуг і Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Реклама:

У Нацбанку категорично не згодні з цим.

"Уманський повинен займатися своїми справами в Мінфіні. Я теж можу сказати, що у них там все погано. Треба прислухатися до компетентних джерел, а зараз все дуже часто теоретизують щодо Нацбанку", - обурюється заступник голови НБУ Василь Пасічник, який раніше очолював дирекцію з банківського регулювання і нагляду.

"Це може бути пов'язане з майбутньою зміною голови Нацбанку. Коли в державі напружена ситуація, всі намагаються зробити когось винним, але тільки не себе. Зараз треба займатися конкретними справами, щоб врятувати економіку, а не обговорювати НБУ", - додав він.

Як відомо, повноваження голови НБУ Володимира Стельмаха закінчуються 16 грудня. Кандидатури має запропонувати президент.

Як повідомлялося, раніше міністр економіки Богдан Данилишин заявив про необхідність посилення впливу уряду на Нацбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: