На майно "Чорноморського морського пароплавства" накладено арешт

Понеділок, 23 листопада 2009, 15:38

Правоохоронці викрили протиправну діяльність посадових осіб державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" (ЧМП), які здійснили незаконне відчуження майна компанії на суму більше 400 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на департамент зі зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС.

Згідно з повідомленням, Чорноморська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 365 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Проведено першочергові слідчі дії. На майно ДСК ЧМП накладено арешт.

Реклама:

За інформацією департаменту МВС, ще в 2003 році рішенням Господарського суду Одеської області було відкрито провадження про банкрутство ЧМП, а в лютому 2006 року за рішенням кредиторів компанії почалася процедура санації.

Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що особи, використовуючи реквізити підприємств з ознаками фіктивності та порушуючи план санації ЧМП, без проведення відкритих торгів, узгодження з комітетом кредиторів та Міністерством транспорту і зв'язку, виготовили незаконні інвестиційні договори з ЧМП.

За цими договорами фіктивні фірми взяли на себе частину боргових зобов'язань компанії на суму понад 30 млн. гривень. У результаті цього вони отримали право власності на нерухоме майно ЧМП.

Серед об'єктів, які були незаконно передані, Міжрейсова база моряків площею понад 13 га, адміністративна будівля в Одесі площею 5 тис. кв. м, "Чорноморський яхт-клуб", пансіонат ветеранів флоту та інші.

"Ринкова вартість цих об'єктів за станом на 2006 рік становила майже 400 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

ДСК "Чорноморське морське пароплавство" за часів СРСР мала у своєму розпорядженні флотом у 400 суден. У 1990 роки більшість кораблів були передані офшорним компаніям або продані на аукціонах за борги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: