Тимошенко у Ялті недовиконала вказівки Ющенка?

Понеділок, 23 листопада 2009, 15:00

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у ході переговорів з главою уряду Росії Володимиром Путіним 19 листопада у Ялті виконала лише частину директив, даних їй президентом Віктором Ющенком.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "УНІАН".

"Безумовно, директиви на ці переговори президентом були дані, проте, з того, що нам відомо, підкреслюю, поки лише із засобів масової інформації, - виконана лише невелика частина цих директив", - заявив він.

Представник президента не став уточнювати, які саме вказівки одержала Тимошенко від президента, підкресливши, що виконана лише частина директив, пов`язана, зокрема, із застосуванням штрафних санкцій за недобір газу.

Реклама:

"Причому, хочу підкреслити, що досягнута усна домовленість, а де-юре питання так і не врегульоване", - зазначив Соколовський.

Як повідомлялося, у ході переговорів 19 листопада у Ялті прем`єр-міністри України і Росії домовилися про не стягнення штрафів з НАК "Нафтогаз України" за недобір газу в 2009 році, про підвищення тарифів на транзит газу через територію України на 60% і про скорочення обсягів закупівлі газу "Нафтогазом" у 2010 році до необхідної Україні кількості з тим, щоб не було необхідності штрафувати НАК за недобір газу.

23 листопада, керівник НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина повідомив, що 24 листопада, у ході переговорів у Москві керівники НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" планують підписати документи, які підтверджують відмову російської сторони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!