У Ющенка кажуть, що Тимошенко не виконує власні популістські рішення

Понеділок, 23 листопада 2009, 14:29

Секретаріат президента констатує невиконання Кабінетом міністрів своїх рішень у сфері земельних відносин.

Про це сказано в заяві Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату, повідомляє агентство "Українські новини".

"Уряд не виконує власні популістські рішення в сфері земельних відносин. Замість системного підходу до вирішення актуальних проблем земельних відносин, уряд продовжує практику прийняття популістських, сумнівних щодо перспективності рішень", - сказано в повідомленні.

Служба зазначає, що, незважаючи на голосні обіцянки й проведення численних нарад з цієї теми, ситуація в земельній сфері не поліпшується.

Реклама:

Секретаріат нагадує, що уряд обіцяв видати українцям 7 млн. актів на право власністю на земельні ділянки, і станом на 2-5 листопада було подано 1 млн. заявок на оформлення державних актів, але людям видано тільки 130 тис. актів - 1,9% задекларованого урядом обсягу.

Кабмін також не передбачив необхідні кошти на безкоштовне надання 7 млн. актів.

Як повідомлялося, Кабмін виділив Державному комітету із земельних ресурсів 5,954 млрд. гривень із нерозподілених коштів стабілізаційного фонду державного бюджету для безкоштовної видачі фізичним особам-резидентам державних актів на право власності на землю.

Цією ж постановою уряд заборонив стягнення плати з фізичних осіб-резидентів за оформлення й видачу державних актів про право власності на землю в 2009 році.

Пізніше Кабмін вирішив скоротити виділення в 2009 році коштів зі стабілізаційного фонду державного бюджету на здійснення заходів щодо безкоштовного оформлення й видачі фізичним особам-резидентам державних актів на право власності на землю на 91,47% або на 5 446,016 млн. гривень до 507,785 млн. гривень.

Станом 12 листопада Держкомзем видав 201 тис. земельних актів із серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: