"Нафтогаз" виключає повторення газового конфлікту у січні 2010 року

Понеділок, 23 листопада 2009, 12:30

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" виключає повторення газового конфлікту з російським газовим монополістом компанією "Газпромом" навколо поставок і транзиту газу в січні 2010 року.

Про це на брифінгу заявив голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина, повідомляє агентство "Українські новини".

"Цього року ми будемо зустрічати Новий рік у себе вдома. Ми на сьогоднішній день маємо позитивні відносини з російською стороною, ми маємо повні розрахунки й ми знаємо, яким чином ми будемо жити в наступному році", - сказав він.

При цьому Дубина підкреслив, що на сьогоднішній день у підземних сховищах перебуває понад 25 млрд. кубометрів газу, які належать "Нафтогазу".

Реклама:

Голова НАК закликав політиків не спекулювати на темі приватизації української газотранспортної системи.

"Ніхто ніколи не буде управляти нашою газотранспортною системою, крім "Нафтогазу" за дорученням уряду", - підкреслив Дубина, нагадавши, що в 2010 році ставка транзиту російського газу через територію України зросте на близько 60%.

Як відомо, нині транзитна ставка становить 1,7 долара за тисячу куб на 100 км відстані.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" і "Газпром" планують 24 листопада в Москві підписати документи про зменшення раніше законтрактованих обсягів імпорту газу на 2010 рік, а також відмову від застосування штрафних санкцій українській стороні за недобір газу в 2009 році.

У січні 2009 року "Газпром" припиняв поставки газу до України через відсутність домовленостей з "Нафтогазом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!