Дубина обіцяє у вівторок вибити з "Газпрому" важливий підпис

Понеділок, 23 листопада 2009, 12:19

У вівторок під час переговорів у Москві керівництво НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" планують підписати документи, що підтверджують відмову російської сторони застосовувати штрафні санкції за недобір Україною газу в 2009 році.

Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина, повідомляє агентство "УНІАН".

"Завтра ми підпишемо документи про те, що фактичний об`єм газу, який країна спожила в 2009 році, становить 25 млрд. (кубометрів), і заявку наступного року буде підписано", - сказав він.

Дубина відзначив, що підписання цього документа є фактично документальним підтвердженням відмови російської сторони застосовувати штрафні санкції.

Реклама:

Як повідомлялося, 20 листопада прем`єр-міністр Росії Володимир Путін заявив на спільній з українською колегою Юлією Тимошенко прес-конференції за підсумками двосторонніх переговорів в Ялті, що Російська Федерація не висуватиме Україні штрафні санкції за недобір російського газу.

Як відомо, згідно з контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", в 2009 році передбачалася закупівля газу об`ємом 40 млрд. кубометрів.

6 листопада президент Віктор Ющенко не виключив, що Україні можуть висунути штрафні санкції в розмірі понад 7,8 млрд. доларів за недобір російського газу.

За даними представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, за 10 місяців недобір Україною російського газу становив 12 млрд. кубометрів, за що зберігається загроза штрафних санкцій на суму майже 8 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!