МВФ ще чекає від України "бюджетного" консенсусу

П'ятниця, 20 листопада 2009, 11:13

Ситуація навколо програми співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною за останні два тижні залишилася незмінною: Фонд як і раніше очікує консенсусу української влади в питанні реалістичного бюджету.

Про це заявила директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нам необхідно мати повний консенсус на підтримку життєздатної бюджетної позиції, що дозволить уникнути інфляції або будь-якого збільшення безробіття", - сказала вона.

Аткінсон зазначила, що той факт, що Верховна рада у четвер не змогла ухвалити жодного результативного рішення після першого розгляду проекту держбюджету-2010, ніяк не змінює ситуацію.

Реклама:

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by у розмірі близько 17 млрд. доларів. Україна вже отримала три транші на загальну суму майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

Згідно з її повідомленням від 25 жовтня, місія чекала підтримки узгодженого пакету заходів економічної політики з боку президента, прем'єр-міністра, міністра фінансів і голови Нацбанку, а також вето на закон про підвищення соціальних стандартів. Однак президент Віктор Ющенко згодом вирішив підписати цей закон.

В результаті голова місії МВФ Джейла Пазарбашіоглу на початку листопада повідомила, що подача урядом України проекту державного бюджету на 2010 у його нинішньому вигляді і підписання президентом закону про підвищення соціальних стандартів порушують зобов'язання Києва, узяті в рамках співробітництва з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!