Дорога Львів-Краковець знову "зависла"

Понеділок, 2 листопада 2009, 10:16

"Укравтодор" розпочав переговори з компанією "Трансмагістраль" щодо розірвання договору концесії на будівництво автодороги Львів - Краковець.

Якщо договір з компанією не буде розірвано найближчим часом і не буде знайдений новий платоспроможний концесіонер, то Україна ризикує втратити право на Єврочемпіонат з футболу 2012 року, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що дорога Львів - Краковець є частиною міжнародного транспортного коридору Берлін - Вроцлав - Київ.

"Десять років не реалізується проект, концесіонер до сьогоднішнього дня не зміг знайти гроші і почати будівництво. А зараз і зовсім компанія перебуває в судах у справі про банкрутство", - говорить заступник голови" Укравтодору "Микола Березовський.

Реклама:

При цьому "Укравтодор" розірвати контракт з "Трансмагістраллю" в односторонньому порядку не має права.

"Ми чекаємо, поки суд ухвалить рішення щодо банкрутства компанії", - говорить голова "Укравтодору" Вадим Гуржос.

За його словами, як тільки договір буде розірвано, держконцерн проведе новий конкурс із залучення концесіонера.

"Цей об'єкт уже давно готовий до роботи. Навіть найбільш проблемне питання - відведення землі - вже вирішено, а роботи ніяк не почнуться ", - запевняє Березовський.

Віце-президент з економічних і правових питань компанії "Трансмагістраль" Богдан Нестерук визнає, що всі будівельні роботи зупинені і грошей на їх відновлення немає.

Однак за його словами, причина цього - некоректно складений "Укравтодором" концесійний договір.

У той же час, як неофіційно відзначають в "Укравтодорі", обом сторонам вигідніше вирішити питання полюбовно: у будівництво дороги вже було вкладено 25 млн. гривень держкоштів.

Пошук нового концесіонера займе мінімум 3 місяця, УЄФА ж буде проводити вирішальні перевірки готовності України до чемпіонату в кінці листопада, а доля Євро-2012 вирішиться 10-11 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!