Уряд переніс підвищення цін на енергоносії на три роки

Четвер, 19 листопада 2009, 19:40

Кабінет міністрів переніс термін виконання програми з переведення цін на енергоносії для населення до економічно обгрунтованого рівня з 2009 року на 2012 рік.

Перенесення термінів закріплено урядовим розпорядженням від 18 листопада 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Цим документом вносяться коректування до затвердженого Кабміном комплексного плану заходів із забезпечення фінансової стабілізації підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Раніше Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) спільно з міністерствами економіки, фінансів, праці та соціальної політики було доручено розробити і прийняти протягом 2007-2009 років постанову про поетапне переведення цін на енергоносії до рівня, що відповідає обгрунтованим витратам на їх виробництво, передачу та поставку.

Реклама:

Уряд також переніс кінцевий термін розробки та впровадження програми довгострокової тарифної та цінової політики в нафтогазовому комплексі, яка повинна була бути затверджена постановою Кабміну, на 2011 рік.

Крім того, на 2010-2011 роки перенесені кінцеві терміни впровадження стандартів якості надання послуг з постачання електроенергії і природного газу.

Кабмін також переніс на більш пізні терміни ще ряд ініціатив, які мають забезпечити фінансову стабілізацію підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!