Ахметов вирішив дати життя "третьому поколінню"

Четвер, 19 листопада 2009, 11:37

ТОВ "Астеліт" (ТМ life:) у четвер відкликало позов щодо легітимності проведення конкурсу на видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом під надання послуг мобільного зв'язку третього покоління (3G).

Про це сказала агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби оператора Надія Лубніна.

"Оскільки НКРЗ і Міноборони підписали документ, за яким частоти будуть звільнені до 20 листопада, ми вважаємо, що наші цілі досягнуті і оператори отримають гарантії того, що конкурс пройде на вільні частоти", - зазначила вона.

Як повідомлялося, "Астеліт" днями звернувся до суду з позовом щодо легітимності конкурсу на отримання ліцензії на користування радіочастотним ресурсом під надання послуг мобільного зв'язку третього покоління.

Головний виконавчий директор компанії Тансу Єен мотивував це тим, що оператор вважає конкурс непрозорим і не впевнений у вивільненні військовими виставлених на конкурс частот.

В якості забезпечувальної міри суд зупинив проведення конкурсу до 14 грудня.

При цьому НКРЗ у вівторок, 17 листопада, повідомила про досягнення домовленості з Міністерством оборони України, яке, виконуючи розпорядження Кабінету міністрів про проведення конверсії 3G-діапазону, зобов'язався звільнити смуги частот.
 
Раніше уряд року доручив НКРЗ провести конкурс з видачі ліцензій на 3G-зв'язок і затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону за рахунок коштів Міноборони, Міністерства транспорту і зв'язку та НКРЗ.

Цей документ фактично скасував видане попереднім складом уряду влітку 2007 року розпорядження про проведення конверсії за рахунок коштів операторів, які отримали ліцензію.

Заявки на участь у конкурсі подали три оператори мобільного зв'язку - ЗАТ "Київстар GSM", ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) і ТОВ "Астеліт".

Для підтвердження своєї участі оператори повинні були перерахувати НКРЗ тендерні гарантії в розмірі 40 млн. грн. кожен до 23 листопада.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!