Новинський оскаржить рішення суду щодо Балаклавського рудоуправління

Середа, 18 листопада 2009, 20:25

"Смарт-холдинг" має намір оскаржити рішення Господарського суду Києва за позовом Генеральної прокуратури про повернення 93,83% акцій ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького" у державну власність.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу холдингу.

Згідно з повідомленням, рішення Господарського суду Києва, про який повідомила Генпрокуратура, ще не вступило в законну силу.

"Ми готуємо апеляційну скаргу на це рішення, тому що вважаємо його безпідставним", - сказали в прес-службі.

Реклама:

При цьому в холдингу підкреслили, що цим рішенням створено небезпечний правовий прецедент, тому що суд визнав постанову Верховної ради "Про тимчасові обмеження в сфері приватизації" від 13 січня 2005 року такою, що не є частиною законодавства і носить рекомендаційний характер, а виконання цієї постанови Фондом державного майна - незаконним.

"Це означає, що, на думку Господарського суду Києва, постанови ВР не є обов'язковими до виконання", - резюмували в прес-службі "Смарт-холдингу".

Як повідомлялося, раніше у середу Генпрокуратура повідомила, що Господарський суд Києва погодився з її аргументами про незаконність продажу акцій ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького" і повернув у держвласність 93,83% акцій підприємства, вилучивши їх у приватної структури.

За даними ГПУ, суд ухвалив відповідне рішення 12 листопада 2009 року, задовольнивши позов прокурора.

Як відомо, ТОВ "Смарт-груп" Вадима Новинського придбало 93,83% акцій Балаклавського рудоуправління у серпні 2006 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: