Родовід Банк попросить у НБУ півтора мільярди

Середа, 18 листопада 2009, 16:19

До кінця тижня "Родовід Банк" планує отримати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 5,6 млрд. гривень, з яких подасть на монетизацію до НБУ 1,4-1,5 млрд. гривень.

Про це заявив тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Буквально в цю п'ятницю Міністерство фінансів випустить ОВДП на всю суму 5,6 млрд. гривень, щоб влити нам в капітал. У ту ж п'ятницю, як тільки отримаємо ОВДП, подаємо на монетизацію в НБУ", - сказав він.

За словами Щербини, "Родовід" подасть на монетизацію ОВДП в обсязі 1,5-1,4 млрд. гривень.

Реклама:

Крім того, тимчасовий адміністратор також повідомив, що в понеділок банк збирається замовити у НБУ іноземну валюту для виплати внесків "Укрпромбанку".

Щербина висловив сподівання, що Нацбанк на першу вимогу продасть "Родовід Банку" необхідний обсяг валюти.

"НБУ, в свою чергу, гарантує нам, що повністю буде забезпечувати нас всіма сумами, необхідними для виплат по вкладах", - підкреслив тимчасовий адміністратор "Родоводу".

Як повідомлялося, раніше НБУ і Кабінет міністрів прийняли рішення про переведення активів і зобов'язань "Укрпромбанку" перед вкладниками-фізособами в "Родовід Банк".

У зв'язку з цим Кабінет міністрів прийняв рішення додатково рекапіталізувати "Родовід Банк", попередня сума "вливання" - 5,6 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: