Дарницький міст у Києві будують у борг

Вівторок, 17 листопада 2009, 16:25

Південно-Західна залізниця (ПЗЗ) отримала 330 млн. гривень із закладених в бюджеті 650 млн. гривень на будівництво Дарницького мостового переходу через Дніпро в Києві.

Про це заявив заступник начальника відомства Олександр Погрібний, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Погрібного, уряд у 2008-2009 році виділив на будівництво мосту 486 млн. гривень при необхідних 1,85 млрд. гривень, а інше - кошти залізниці.

"Загальна кошторисна вартість проекту становить 9,157 млрд. гривень - така сума була затверджена урядом, і вона не змінювалася. Наразі виконано робіт на суму близько 5 млрд. гривень. Залізничну складову Південно-Західна залізниця будувала за власні кошти, для будівництва автомобільної складової необхідне фінансування з бюджету", - відзначив він.

Реклама:

Погрібний також підкреслив, що до кінця року Південно-Західна залізниця планує відкрити електрифікований робочий рух потягів по двох шляхах Дарницького моста.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2008 року в Києві було відкрито залізничний проїзд на залізнично-автомобільному мостовому переході через Дніпро.

Залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро в Києві об'єднує в собі дві складові: залізничну - дві колії, і автомобільну - дорога з шести смуг (по три в кожному напрямку).

Довжина моста - 1066,2 м, будівельна довжина залізничних колій - 32,71 км, довжина автомобільних підходів - 15,08 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!