У Мінфіні сказали, коли звільнять "Родовід" від тимчасової адміністрації

Вівторок, 17 листопада 2009, 15:00

Тимчасова адміністрація буде виведена з Родовід Банку після завершення процедури переведення до кредитно-фінансової установи зобов'язань Укрпромбанку за вкладами фізичних осіб.

Про це повідомив директор департаменту з участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймур Багіров, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується Родовід Банку, то там ще не виведена тимчасова адміністрація. За нашою домовленістю з НБУ, через механізм тимчасової адміністрації можна провести всі необхідні дії з переведення активів Укрпромбанку до Родовід Банк набагато швидше й ефективніше", - сказав він.

Переведення зобов'язань Укрпромбанку за вкладами фізичних осіб в Родовід Банк передбачене спільною постановою Кабінету міністрів і НБУ від 7 жовтня 2009 року.

Багіров також повідомив, що рекапіталізовані за участю держави Укргазбанк і банк "Київ" вже працюють в нормальному режимі і для них зняті обмеження на проведення активних операцій.

При цьому він не виключив необхідність докапіталізації цих банків. В даний час міжнародна аудиторська компанія проводить аудит, за підсумками якої буде визначена необхідність докапіталізації цих банків з боку держави.

"Певна потреба в докапіталізації буде, але вона не буде значною", - сказав Багіров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!