Дерипаска умовив іноземних кредиторів

Вівторок, 17 листопада 2009, 09:34

ОК "Русал" близька до угоди з реструктуризації боргу перед зарубіжними банками.

Про це заявив гендиректор і основний власник алюмінієвого гіганта Олег Дерипаска, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

"Нам залишилося тільки завершити банківські процедури", - повідомив Дерипаска в інтерв'ю Bloomberg у Сінгапурі, де проходив саміт АТЕС.

"У нас (в угоді) 70 банків, але я абсолютно впевнений, що ми практично все зробили", - додав він.

Реклама:

"Я присвятив багато часу і зусиль реструктуризації боргу. Це було нелегке завдання", - сказав Дерипаска.

Банки, яким "Русал" в цілому заборгував 7,4 млрд. дол., під час переговорів не раз продовжували standstill за боргом компанії. Черговий крайній термін - 11 грудня, однак, щоб встигнути в цьому році провести IPO, "Русалу" потрібно вирішити питання з банками раніше.

За неофіційною інформацією, 19 листопада регулюючі органи Гонконгу, фондова біржа якого повинна стати основним майданчиком для розміщення, може розглянути заявку "РусАла" на лістинг.

Як повідомлялося, угода про реструктуризацію охоплює період в 7 років, протягом перших 4 років компанія може гасити основну частину боргу тільки за наявності у неї такої можливості.

Рівень процентних ставок буде варіюватися залежно від того, яку частину боргу "Русал" зможе гасити. Банки зможуть також отримати варранти не невеличку частку в компанії.

Тільки один великий кредитор ОК "Русал" - Михайло Прохоров - отримає в обмін на свій борг акції і зможе збільшити частку в алюмінієвій компанії з нинішніх 14% до 19%.

Загальний борг "РусАла" становить 16,8 млрд. дол. Ця сума включає заборгованість перед російськими банками в розмірі 2,1 млрд. дол. Борг перед групою "Онексім" Прохорова в розмірі близько 2,8 млрд. дол., а борг Внєшекономбанку в 4,5 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!