Продаж держчасток в обленерго відклали до наступного року

П'ятниця, 13 листопада 2009, 18:17

Фонд державного майна в 2009 році не буде виставляти на продаж контрольні пакети обласних енергопостачальних компаній (обленерго), які належать державі.

Про це заявив директор департаменту продажів акцій на фондових ринках і проведення аукціонів ФДМ Юрій Яковлєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Продажів контрольних пакетів обленерго в цьому році не буде", - сказав він.

Яковлєв зазначив, що питання доцільності виставлення на продаж обленерго в 2009 році мало блути остаточно узгоджене з Кабміном.

Реклама:

"Але оскільки уряд не розглядав ці питання, можна сказати, що великих продажів цього року вже не буде", - додав директор департаменту ФДМ.

У той же час блок-пакети акцій "Суми-", "Прикарпаття-" і "Полтаваобленерго" будуть виставлятися на торги, зазначив Яковлєв.

Як відомо. згідно з урядовим розпорядженням, ФДМ повинен був отримати для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 10 обленерго: "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", "Хмельницькобленерго", "Крименерго", "Миколаївобленерго", "Чернівціобленерго", "Донецькобленерго", "Харківобленерго".

Також ФДМ мав отримати 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго", 60,06% акцій "Луганськобленерго", також 51% акцій "Тернопільобленерго" і 50 % +1 акція "Київенерго".

Крім того, на торги планувалося виставити 71% акцій "Черкасиобленерго".

Передбачалося, що конкурси з реалізації обленерго будуть оголошені до 1 грудня 2009 року. При цьому, відповідно до загального порядку приватизаційних конкурсів, на їх проведення відводиться від 30 до 75 днів.

У квітні-травні 2009 року ФДМ вже продав 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197 млн. 852 тис. 283,72 грн. і 25% +1 акція "Чернігівобленерго" за 223 млн. 423,007 тис. грн.

У той же час продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни тижні переноситься через відсутність заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: