Ринок заявок може розширити коло емітентів - експерт

П'ятниця, 13 листопада 2009, 17:50

Українські фондовики з ентузіазмом сприйняли переведення на ринок заявок Української біржі (УБ) нових емітентів.

Тільки за перший день сумарний обсяг торгів по паперах трьох нововведених на ринок підприємств - ВАТ "Харцизький трубний завод", ВАТ "АвтоКрАЗ"та ВАТ "Мостобуд" - перевищив 1,7 млн. гривень.

За словами голови аналітичного відділу КУА "Бонум Груп" Олександра Дмитрієва, ця тенденція цілком зможе отримати продовження, пише UABanker.net.

"В недалекому майбутньому ринок може успішно сприйняти і інших емітентів, переважно, з "другого ешелону" (ВАТ "УкрАвто", ВАТ "Азовзагальмаш", ВАТ "Миронівський завод круп і комбікормів" та інші)", - прогнозує він.

Реклама:

"Введення Українською біржею можливості інтернет-трейдингу змогло значно пожвавити практично "стоячий" фондовий ринок України в лютому 2009 року. Відзначимо, що однією з основних його особливостей став відносно невеликий вибір об'єктів для інвестування. Більшість угод проводилося щодо паперів "блакитних фішок", - додав експерт.

Він відзначив, що за підсумками дня результати торгів по акціях ВАТ "Харцизький трубний завод", ВАТ "АвтоКрАЗ" і ВАТ "Мостобуд", які були виведені на ринок 12 листопада, виявилися більш, ніж успішними. Ринок з радістю сприйняв нові інструменти вкладень, що вилилося в значні обсяги торгів по них.

"Така "привітна зустріч" фізичними та юридичними особами, які є клієнтами Української біржі, нових емітентів може стати стартом нової тенденції. Можливо, незабаром на ринку заявок ми зможемо побачити і такі підприємства, як ВАТ "Укравто", ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Азовзагальмаш", ВАТ "ДМЗ ім. Петровського" та інших", - прогнозує експерт.

"Крім того, приклад "АвтоКрАЗу" свідчить про непогані шанси і у вчорашніх малоліквідних акцій. Так, наприклад, за 12 листопада щодо паперів ВАТ "ПБК "Славутич" на ринку котирувань було 20 позицій на продаж і 13 - на покупку", - додав він.

За словами Дмитрієва, на тлі Кременчуцького підприємства, яке терпить збитки, трейдерів цілком могла б зацікавити і ключова частина процвітаючого холдингу "Миронівський хлібопродукт" - ВАТ "Миронівський завод круп і комбікормів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!