Ющенко дозволив відкласти заборону на продаж домашнього м'яса і молока

П'ятниця, 13 листопада 2009, 17:32

Президент Віктор Ющенко підписав закон, яким переноситься введення заборони на реалізацію на продовольчих ринках країни домашнього молока, сиру і м'яса з 1 січня 2010 року на 1 січня 2015 року.

Про це ідеться у повідомленні на офіційному веб-сайті глави держави.

Як повідомлялося, ухвалений Верховною радою 22 жовтня закон про внесення змін до закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" передбачає відкладення на п'ять років введення заборони на реалізацію домашнього молока та сиру, а також забій худоби, птиці та кролів в обсягах, які перевищують п'ять голів на день, не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрована ветеринарною службою.

Відповідно до закону, уряд також має в тримісячний термін розробити і затвердити державну програму створення та відкриття пунктів закупівлі молока, а також забійно-санітарних пунктів тварин, що утримуються в господарствах населення.

Реклама:

При розробці проекту держбюджету Кабінет міністрів зобов'язаний на відповідний рік передбачити фінансування цієї держпрограми.

Кабміну також доручено в тримісячний термін підготувати і затвердити план заходів щодо створення та відкриття пунктів закупівлі молока, а також забійно-санітарних пунктів тварин, що утримуються в господарствах населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: