"Укрзалізниця" докотилася до дефолту

Четвер, 12 листопада 2009, 09:33

"Укрзалізниця" може стати другою після "Нафтогазу" державною компанією, яка 2009 року опинилася у стані технічного дефолту.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в Кабміні.

11 листопада минув термін, до якого Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" мала здійснити другу виплату за синдикованим кредитом, залученим улітку 2007 року у британського банку Barclays.

550 мільйонів доларів було залучено під ставку libor + 2,5% для добудови Дарницького залізнично-автомобільного мосту у Києві, модернізацію шляхового господарства і закупівлю рухомого складу.

Реклама:

Синдикований кредит було організовано для "Укрзалізниці" під гарантіії шести залізниць, якими вона керує. Однак держгарантії під цей кредит не надавалися, тому він вважається квазі-суверенним.

Кредиторами державної компанії виступили 2 фонди та 22 банки, сам Barclays кошти не давав, а виступив лише організатором позики.

На 2009 рік припадало дві виплати, причому перша відбулася ще у серпні в розмірі 118 мільйонів доларів, Друга - мала відбутися 11 листопада, і також мала скласти 118 мільйонів доларів, з них - 110 мільйонів погашення тіла кредита і 8 мільйонів відсотків.

Однак, як свідчить джерело, "Укрзалізниця" не перерахувала банку кошти, а ще 4 листопада надіслала йому листа з проханням реструктурувати борг, що дало би можливість не платити за ним до 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!