Тимошенко зізналася G8, що не виконає закон про підвищення соцстандартів

Середа, 11 листопада 2009, 15:38

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поінформувала послів країн-членів про неможливість виконання закону України про підвищення соціальних стандартів.

Про це вона сказала в ході зустрічі з послами країн G8, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я можу ще раз проінформувати вас про те, що в бюджеті на наступний рік немає можливості профінансувати цей закон ... це я стверджую цілком відповідально", - зазначила голова уряду.

Прем'єр повідомила, що уряд направив подання до Конституційного суду щодо цього закону і висловила надію, що цей закон буде визнаний неконституційним.

Реклама:

Крім того, за словами Тимошенко, уряд має намір направити подання і щодо пропозицій президента щодо внесення змін до держбюджету, спрямованих на підвищення соцстандартів.

"А якщо буде підписано закон про зміни до бюджету щодо підвищення соціальних стандартів, то ми і його оскаржимо в Конституційному суді", - сказала Тимошенко.

Вона пояснила, що тільки уряд має законне право ініціювати підвищення соціальних стандартів.

Прем'єр повідомила, що до відповідного рішення КС Кабінет міністрів не буде виконувати цей закон.

"Я переконана, що аргумент про те, що ми не будемо виконувати закон про підвищення соціальних стандартів до рішення КС, буде добрим сигналом, в тому числі і для продовження співпраці з МВФ та отримання четвертого траншу кредиту", - додала голова українського уряду.

Як повідомлялося, 20 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про підвищення соціальних стандартів.

30 жовтня президент Віктор Ющенко підписав цей закон і направив до парламенту свої пропозиції щодо змін до закону про державний бюджет на 2009 рік, які дозволять виконати підписаний закон.

Законом передбачається встановити прожитковий мінімум з розрахунку на одну особу (у розрахунку на місяць) з 1 листопада 2009 року в розмірі 701 грн., з 1 січня 2010 року - 825 грн., з 1 квітня - 839 грн., з 1 липня - 843 грн., з 1 жовтня - 861 грн., з 1 грудня - 875 грн.

Крім того, розміри мінімальної заробітної плати з 1 листопада 2009 року встановлюються в розмірі 744 грн., з 1 січня 2010 року - 869 грн., з 1 квітня - 884 грн., з 1 липня - 888 грн., з 1 жовтня - 907 грн., з 1 Грудень - 922 грн.

З проханням накласти вето на цей закон до президента зверталися голова уряду Юлія Тимошенко та представники Міжнародного валютного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: