Вирок "Надра Банку" оголосять до кінця тижня

Середа, 11 листопада 2009, 15:26

Міністерство фінансів очікує до кінця тижня отримати рішення ради кредиторів про реструктуризацію зовнішніх боргів банку "Надра".

Про це повідомив в.о. голови Мінфіну Ігор Уманський, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"До кінця тижня плануємо отримати рішення ради кредиторів", - сказав він.

Міністр також зазначив, що Кабмін приймає участь в переговорному процесі.

За його словами, загальна сума зовнішніх боргів банку "Надра" складає близько 830 млн. дол.

Напередодні заступник голови НБУ Володимир Кротюк відзначив прогрес в питанні реструктуризації заборгованості банку "Надра" і припустив, що фінансова установа зможе виконати умови для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів.

За його словами, банк реструктуризував борг перед експортно-кредитними агентствами на 74 млн. дол., і нещодавно завершив реструктуризацію єврооблігацій на суму понад 175 млн. дол., а в цілому реструктуризовано більше 70% сукупної заборгованості банку.

При цьому Кротюк нагадав, що представники Мінфіну раніше допускали розгляд питання по рекапіталізації банку "Надра" при реструктуризації 75% зовнішньої заборгованості.

Банк "Надра" заснований 1993 року. На початку жовтня 2009 року його найбільшим акціонером залишався Novartik Trading Limited (60,9967%).

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд. грн.) банк "Надра" займав 11 місце серед 182 діючих банків.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!