Цифрове телебачення подешевшає завдяки "Укртелекому"

Середа, 11 листопада 2009, 09:52

Держадміністрація зв'язку розробляє план впровадження цифрового телебачення з використанням первинної мережі "Укртелекому" і найближчим часом запропонує його на розгляд Кабінету міністрів.

Про це заявив у вівторок голова адміністрації Микола Гончар, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, використання мережі держоператора дозволить здешевити впровадження технології з 4 млрд. гривень до 360-400 млн. гривень.

"У Держконцерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) зараз 560 веж. Ще 160 є в "Укртелекому". Це досить великий ресурс для здешевлення створення мережі цифрового мовлення", - сказав Гончар.

Реклама:

Як відомо, відповідно до угоди країн-членів Міжнародного союзу електрозв'язку ("Женева-2006") до 2016 року Україна має перейти на цифрове мовлення, відмовившись від аналогового. Реалізацію програми доручено КРРТ.

На впровадження цифрового телебачення необхідно близько 4 млрд. гривень. У 2009 році з держбюджету на реалізацію програми виділено всього 7 млн. гривень.

Донині для впровадження цифрового телебачення в Україні пропонувалося добудувати відсутні зараз вишки КРРТ. Основну частину необхідної суми повинні були внести приватні інвестори.

У вересні на нараді при Раді національної безпеки і оборони представники телеіндустрії запропонували вкласти близько 100 млн. доларів у будівництво двох мультиплексів цифрового обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!