Тігіпко: шоу з погрозами не допоможе банкам

Четвер, 8 жовтня 2009, 16:10

Нести відповідальність за стан Укрпромбанку та Надра банку мають представники НБУ, які зробили вкладників беззахисними.

Про це сказав Сергій Тігіпко, коментуючи указ президента з дорученням Прикордонній службі обмежити виїзд із країни громадянам, котрі не повертають отримані кредити, передаэ його прес-служба.

"Імена кількох людей, чиї дії пустили на дно Укрпромбанк та Надра Банк, правоохоронцям та органам контролю відомі. Українські закони дозволяють примусити їх повернути гроші. Шоу з погрозами зробити поголовно всіх неплатоспроможних позичальників невиїзними - не вирішення проблеми", - зазначив він.

Президент також доручив тимчасовим адміністраторам провести переговори з недобросовісними позичальниками та скласти графік погашення кредитів.

Реклама:

"Якщо таке рішення ухвалюється через півроку після введення Нацбанком тимчасової адміністрації в банк, то складається враження, що увесь цей час НБУ грав на боці тих, хто вивів гроші з банків", - заявив він.

"Я вважаю, що сьогодні повинні бути названі імена людей в НБУ, котрі допустили таке,  і зрештою зробили вкладників беззахисними", - сказав Тигіпко.

За його словами, потрібно принципово розмежувати підходи до тих, "хто виймав з банків мільярди, сотні мільйонів гривень, і до тих, хто брав десятки тисяч доларів, щоб купити житло чи автомобіль".

"Влада повинна взяти на себе частину відповідальності за падіння платоспроможності дрібних позичальників, які втратили роботу або частину доходів" - додав екс-голова НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!