У Польщі чекають на зону вільної торгівлі "Україна-ЄС"

Вівторок, 6 жовтня 2009, 11:30

Підписання Україною і Європейським Союзом угоди про зону вільної торгівлі посилить економічну співпрацю Києва та Варшави.

Про це заявив заступник міністра фінансів Польщі Домінік Радзвіл, коментуючи очікування українського уряду ще до президентських виборів підписати угоду про асоціацію з ЄС, пише Deutsche Welle.

"Україна - одним з найважливіших сусідів Польщі. Якщо вона створить з ЄС зону вільної торгівлі - це допоможе нашим торговим відносинам, посилиться економічне співробітництво", - відзначив він.

Радзівіл навів приклад Польщі. За його словами, приєднання до зони вільної торгівлі відразу призвело до пожвавлення економічних відносин з Чехією, Словаччиною та Угорщиною.

Реклама:

Як відомо країни-учасниці зони вільної торгівлі скасовують податки і збори, митні ставки і кількісні обмеження для взаємної торгівлі. Такі умови часто поширюються на всі товари, крім сільгосппродукції.

Польський чиновник упевнений, що такого типу інтеграція також сприятиме потужному інвестиційному співробітництву.

"Будь-яка прозора міжнародна угода, затверджена урядом України, позитивно вплине на іноземні інвестиції. Україна повинна співпрацювати з ЄС, і це допоможе стати територією для інвестицій", - підкреслив Радзівіл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: