НБУ повертається до старих обмежень

Четвер, 22 жовтня 2009, 09:49

Національний банк (НБУ) вирішив з 15 листопада повернути диференційовані обмеження за максимальною ставкою зовнішніх залучень, які були скасовані в жовтні 2008 року.

Про це йдеться в листі регулятора до банків, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З 15 листопада 2009 року набирають чинність граничні розміри процентних ставок з урахуванням комісій, неустойки та інших зборів, встановлених договором (максимальна процентна ставка) для коротко-, середньо-і довгострокових зовнішніх запозичень резидентів у вигляді кредитів, позик в іноземній валюті, які діяли до 27 жовтня 2008 року", - вказується в листі.

Згідно з листом, відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку від 15 жовтня 2009 року.

Відповідно до нової постанови, скасовується дія постанови НБУ № 294, якою регулятор з 27 жовтня 2008 року зняв будь-які цінові обмеження на запозичення понад один рік, але встановив максимальну ставку за позиками на термін до одного року на рівні 11%.

До вступу в силу постанови № 294 максимальні розміри фіксованих процентних ставок за несубординованими зовнішніми кредитами і позиками встановлювалися на рівнях: на термін до року - 9,8% річних, 1-3 роки - до 10%, понад три роки - до 11%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!