У Тимошенко порахували збитки від скасування ринкового збору

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 13:49

Місцеві бюджети недорахуються 500 млн. гривень після скасування ринкового збору.

Про це йдеться в пояснювальній записці до урядового законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування щодо скасування ринкового збору" зареєстрованого у парламенті в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Законопроект передбачає скасування ринкового збору відповідно до домовленостей, досягнутих під час робочої зустрічі прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з представниками підприємницьких кіл щодо обговорення проблемних питань функціонування продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків, яка відбулася 29 вересня.

У документі вказується, що скасування з 1 січня 2010 року ринкового збору призведе до недоотримання місцевими бюджетами близько 500 мільйонів гривень щорічно.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 12 жовтня заявила, що уряд буде наполягати на першочерговому розгляді цього законопроекту на наступному пленарному тижні, листи з таким проханням направлені голові Верховної ради Володимиру Литвину і два профільних комітети парламенту.

Відповідно до календарного плану, пленарні засідання Верховної ради повинні відбутися з 20 по 23 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!