На "Олімпійський" треба ще мільярд до кінця року

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 10:12

На реконструкцію НСК "Олімпійський" до кінця цього року необхідно 1 мільярд гривень.

Про це у четвер заявив міністр з питань сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко в ході огляду реконструкції спорткомплексу, повідомляє сайт Мінсім'ї.

"За умови збереження темпів виконання будівельно-монтажних робіт, а також своєчасного фінансування, до кінця року планується виконання робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" на суму  в 1 мільярд гривень", - сказав Павленко

Міністр впевнений, що всі дії, які  здійснюються з реконструкції стадіону, є відкритими, прозорими, доступними, і вони у повній мірі відповідають українському законодавству.

Реклама:

"Кожна  копійка, яка витрачається на  підготовку НСК "Олімпійський", проходить трирівневий контроль - державний, громадський, правоохоронний, на етапах затвердження кошторису, видачі коштів і звітності виконавця робіт", - зазначив міністр. 

Він також додав, що "усі будівельно-монтажні роботи з реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" виконуються згідно затвердженого графіку, погодженого з УЄФА".

До виконання будівельно-монтажних робіт залучена 31 будівельна організація.  Роботи ведуться у дві-три зміни, безперебійно, на кількох ділянках одночасно. У роботах беруть участь 1 384 робітники та майже 400 інженерно-технічних працівників, працює 204 одиниці будівельної техніки.

За словами Павленка, наразі повністю завершені демонтажні роботи, роботи з влаштування прохідного комунікаційного колектора та перенесення інженерних мереж з-під стадіону.

Також підсилено фундаменти верхнього ярусу трибун та північного в'їзду в чашу спортивної арени. Споруджується зона обслуговування вболівальників та VIP-зона. Окрім цього, будівельники працюють над зведенням залізобетонного каркасу естакади та об'їзної дороги. Завершуються  відновлювальні роботи верхнього ярусу трибун.

Одним з важливих аспектів відповідності стадіону вимогам УЄФА є організація на прилеглій до нього території функціональних зон, до яких, в першу чергу, відносяться зони гостинності, паркінги, зони розміщення телетрансляційних фургонів, медіа-центр.

З метою організації їх облаштування було розроблено та схвалено УЄФА схему організації функціональних зон, повідомляє Мінсім'ї.

Ключовим її елементом є будівництво на східній стороні стадіону зони гостинності для спонсорів та корпоративних партнерів УЄФА площею 45 тис. кв. м.

На сьогоднішній день затверджено графік виконання робіт з влаштування функціональних зон, розроблено завдання на проектування, оголошено тендер на виконавця робіт з проектування.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!