Нафтомагнати з Кувейту побудують нове місто під Києвом?

Середа, 14 жовтня 2009, 17:53

Кувейтська група компаній Al-Bader Trading Co вивчає українське законодавство з метою можливого інвестування в перспективі у будівництво міста на площі близько 900 га в 30-100 км від Києва.

Про це заявив заступник генерального директора групи Махрус Бесісо на Українсько-арабській конференції "Інвестиційні перспективи в Україні" в Києві в середу, пише газета "Дело".

"Наразі ми вивчаємо законодавство України, наскільки воно відповідає нашим нормам. Якщо ми переконаємося, що тут можливо розпочати подібний проект і законодавча система підходить нам, то ми готові інвестувати будь-яку суму без обмежень. Це буде місто з багатоповерховими будинками, з віллами на площі 9 млн кв. м. Зазвичай ми вважаємо за краще будувати подібні проекти на відстані від 30 км до 100 км від столиці", - сказав Махрус Бесісо.

Він відзначив, що групу, в першу чергу, цікавить земельне і податкове законодавство України, а також питання, пов'язані з видачею українських віз громадянам країн арабського світу.

Реклама:

За словами Бесісо, аналогічний проект Al-Bader International Development Co. W.L.L. (будівельний підрозділ групи) вже реалізує в Судані на площі 900 га.

"Наш аналогічний проект у Судані - це 12 мільярдів доларів інвестицій", - сказав він.

Заступник гендиректора групи також зазначив, що у разі позитивного рішення щодо початку реалізації такого проекту в Україні, будівництвом займатимуться українські компанії.

Крім того, Бесісо відзначив, що Al-Bader Group цікавиться можливістю інвестування не тільки в будівництво, а й в металургійну промисловість та оздоровчий туризм в Україні.

Al-Bader Group заснована в 1962 році, як консорціум компаній, що належать одній кувейтській родині, і була перейменована в Al-Bader Trading Co. W.L.L. у 1976 році.

Група займається бізнесом у таких галузях, як телекомунікації і IT-технології, будівництво, страхування, туризм, охорона здоров'я, виробництво наукового та медичного обладнання та інше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!