Нафта подорожчала до річного максимуму

Середа, 14 жовтня 2009, 14:21

Вартість нафти в середу перевищила 75 доларів вперше з жовтня 2008 року на зростаючому оптимізм інвесторів щодо перспектив світової економіки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Ціна листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI під час електронних торгів Нью-йоркській товарній біржі в середу доходила до 75,15 долара за барель.

До 13:38 зростання вартості WTI сповільнилося - контракт подорожчав на 0,74 (1%) у порівнянні з рівнем на закриття торгів у вівторок, до 74,89 долара за барель.

Реклама:

Зростання цін підтримує підйом, що триває на азіатських ринках акцій, хороші показники прибутку компаній США, підвищення прогнозів споживання нафти в світі.

Позитивний вплив на динаміку торгів роблять дані про зростання імпорту нафти до Китаю у вересні 2009 року у порівнянні з вереснем 2008 року.

"Люди зараз отримують докази того, що відновлення, про яке вони говорили, дійсно має місце. Це ралі по більшій частині базується на попиті", - відзначає аналітик Barclays Capital Амріта Сен.

Нафта сорту Brent також продовжує дорожчати: до 13:38 у середу вартість листопадового контракту на лондонській біржі ICE Futures піднялася на 0,64 долара, або на 0,88%, - до 73,04 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!