Єврокомісія знову перевіряє українське молоко

Середа, 9 вересня 2009, 11:12

Інспектори Генерального директорату Європейської комісії з питань охорони здоров'я й захисту прав споживачів 8 вересня почали проведення перевірки українського молочного виробництва.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на керівника прес-служби Державного комітету з ветеринарної медицини Анатолія Осадчого.

Він уточнив, що фахівці ЄС мають намір провести аудит ветеринарно-санітарного контролю при виробництві української молочної продукції, відвідавши підприємства, які виробляють готову продукцію, а також постачальників сировини в Сумській, Рівненській, Чернігівській і Київській областях.

Завершення перевірки заплановане на 18 вересня.

Реклама:

За підсумками торішньої інспекції, під час якої були проінспектовані молокопереробні підприємства, молочнотоварні ферми, ветлабораторії, основними зауваженнями були відмінності законодавчого й практичного рівня повноважень органів, відповідальних за контроль безпеки сировини й продукції, розходження в інструкціях з охорони здоров'я тварин, недосконалість складських приміщень й інше.

Як повідомлялося, раніше Держкомветмедицини очікував повторну інспекцію експертами ЄС українських молочних підприємств у серпні.

Європейська комісія із охорони здоров'я й захисту прав споживачів вважає недостатніми обсяги виробництва якісного сирого товарного молока в Україні, прийнятного для Європейського Союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!