Німецький бізнес цікавиться Донбасом

Середа, 9 вересня 2009, 10:53

У Донецьк з бізнес-місією прибула велика делегація з Німеччини, до складу якої увійшли представники близько 30 фірм великого та середнього бізнесу, які працюють переважно в галузях важкої промисловості.

Німецькі бізнесмени приїхали в Донецьк з пропозиціями стосовно модернізації українських підприємств, пише Deutsche Welle.

Представник федерального міністерства економіки Німеччини Вольфґанґ Герстманн запевнив, що німецькі компанії можуть допомогти Україні озброїтися сучасними технологіями.

Німецькі бізнесмени відвідають низку підприємств регіону, зокрема металургійні підприємства Донецька та Маріуполя.

Реклама:

Серед потенційних інвесторів,які прибули до Донецька, - також будівельні і транспортні фірми, компанії, що займаються харчовою та хімічною промисловістю, захистом довкілля.

Організатори бізнес-форуму підкреслюють, що Німеччина проявляє особливий інтерес до співробітництва із східною Україною.

Водночас вони зауважують, що для цього потрібні надійність партнерів та ефективні механізми, які, за словами Герстманна "мають коли-небудь запрацювати".

На думку президента Донецької торгівельно-промислової палати Геннадія Чижикова, політична нестабільність в Україні та заплутаність законодавчої системи гальмують процеси інвестування.

Крім того, сьогодні до цього переліку додалася ще й фінансова нестабільність в країні.

Члени німецької бізнес-делегації визнали, що багато підприємців у ФРН досі не мають чіткого уявлення про промисловий потенціал регіону і взагалі України.

З цього приводу організатори зустрічі, як жарт розповіли про казус, що стався з одним із учасників форуму. Він не зміг своєчасно вилетіти з Відня в Донецьк, оскільки не мав при собі закордонного паспорту.

"Можливо він його забув, а, можливо, вважав, що Україна вже у Євросоюзі", - припустив німецький доповідач.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: