Литвин теж винен в обвалі гривні?

Понеділок, 7 вересня 2009, 14:22

Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає, що за ситуацію на валютному ринку несуть відповідальність усі без винятку гілки української влади.

Про він заявив на брифінгу у понеділок, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Литвина, сьогодні спостерігається намагання знайти ворога і на нього перекласти всю відповідальність.

"Я не поділяю позиції з приводу того, що треба знайти такого ворога в особі голови Національного банку. Тут відповідальні усі, хто уособлює владу", - сказав він.

Реклама:

Голова ВР нагадав, що пропонував провести спеціальне засідання Верховної ради і заслухати доповідь Національної академії наук щодо соціально-економічного становища України.

Він наголосив, що слухати з цього питання представників будь-якої гілки влади є недоречним, оскільки одразу ж виникнуть взаємні звинувачення у необ'єктивності.

"А всі ці крики і стогони - вони ще більше сіють розпач у населення. Такі політичні розмови - це ще одна підстава подальшого падіння гривні", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, у понеділок лідер фракції НУНС Микола Мартиненко звинуватив президента Віктора Ющенка в падінні курсу гривні.

На думку Мартиненка, голова Нацбанку Володимир Стельмах "сьогодні де-факто відсторонений від посади, і де-факто цю посаду займає Віктор Ющенко", який одноосібно регулює курс національної валюти.

У відповідь Ксенія Ляпіна, яка представляє пропрезидентське крило НУНС, заявила, що падіння гривні обумовлено "безумною" політикою уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: