Ахметов привіз американське вугілля

Понеділок, 7 вересня 2009, 09:04

Група "Метінвест", яка поєднує гірничо-металургійні активи Ріната Ахметова, здійснила першу поставку коксівного вугілля з американською шахти United Coal у виробничих цілях.

Судно з вугіллям було розвантажено на вугільному терміналі порту "Південний", пише газета "Дело".

Поки що це єдиний в Україні термінал, здатний приймати такі судна. Отже, можливості для імпорту американського вугілля на даний момент обмежені.

"Спочатку обсяги постачань будуть невеликими - до 80-100 тис. тонн на місяць ", - повідомив прес-секретар "Метінвесту" Іван Шмидик.

Реклама:

Компанія вважає, що з такими обсягами зможе впоратися і нинішня портова інфраструктура.

"Повномасштабний імпорт стане можливим після закінчення будівництва та введення в експлуатацію перевантажувального комплексу в глибоководній Севастопольській бухті на базі стивідорної компанії "Авліта", - прогнозує Іван Шмидик.

Він зазначив, що початок роботи перевантажувального комплексу планується в 2011 році.

З іншого боку, наразі у "Метінвеста" немає потреби у великих обсягах вугілля з United Coal, пише видання.

На застарілому обладнанні основного металургійного активу групи - маріупольського меткомбінату "Азовсталь" - використовувати його зараз економічно недоцільно. Американське вугілля буде потрібне пізніше, коли "Метінвест" завершить програму переозброєння доменного цеху підприємства (орієнтовно в 2015 році).

Цією програмою передбачається будівництво трьох нових доменних печей, на яких будуть встановлені установки вдування пиловугільного палива.

Установки дозволять відмовитися від природного газу у виробництві чавуну, газ буде замінений коксом. Ось для цього коксу і знадобиться високоякісне американське коксівне вугілля.

United Coal Company - приватна вугільна компанія, територія діяльності - Центральний Аппалачський вугільний басейн. UCC була створена в 2004 році приватними інвесторами, її зростання забезпечувався шляхом придбання компаній-виробників коксівного вугілля.

Сукупні виробничі потужності чотирьох підрозділів компанії складають близько 7 мільйонів тонн.

Підтверджені запаси, відповідно до методології US Securities Exchange Commission standards, станом на 31 грудня 2007 року склали 160 мільйонів тонн вугільного концентрату, 82% якого - металургійне вугілля (коксівне і те, що використовується для пиловугільного вдування).

Група "Метінвест" завершила угоду з придбання 100% UCC у квітні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: