"Татнєфть" збільшила розмір претензій до України

Середа, 30 вересня 2009, 19:25

ВАТ "Татнафта" у зв'язку з конфліктом навколо ЗАТ "Укртатнафта", в якому воно є акціонером, збільшило розмір своєї претензії до України до 2,4 млрд. дол.

Про це йдеться в матеріалах НАК "Нафтогаз України" та уряду, оприлюднених з пропозицією про реструктуризацію єврооблігацій "Нафтогазу", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ними, розмір позову було підвищено 29 червня, що пов'язано з передбачуваними втратами, понесеними "Татнафтою" у зв'язку з продажем 18,296% акцій "Укртатнафти" компанії "Корсан", яка належить до сфери впливу Ігора Коломойського.

Вказана сума включає в себе раніше пред'явлені претензії в розмірі 520 млн. дол. і 610 млн. дол.

У матеріалах уточнюється, що "Татнафта" 21 травня 2008 року подала повідомлення про арбітраж і позовну заяву проти України у відповідності з арбітражним регламентом ЮНСІТРАЛ, запропонувавши стороною арбітражу Париж.

На 16 січня 2009 року було призначено Арбітражний суд, який до 21 серпня 2009 розглядав, чи має він повноваження для вирішення у даній справі. Українська відповідь з приводу повноважень має надійти до 30 вересня 2009 року, а реакція позивача - до 30 листопада 2009 року, після чого арбітражний суд визначить дату слухань і винесе рішення у справі.

Як повідомлялося, 24 вересня юристи "Укртатнафти" оскаржили в суді законність купівлі російською ВАТ "Татнєфть" 8,6% акцій українського заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!