Внєшекономбанк виконав умову оздоровлення Промінвестбанку

Середа, 30 вересня 2009, 13:34

У Промінвестбанк (ПІБ) 29 вересня надійшов другий транш коштів від його найбільшого акціонера - російського Внєшекономбанку (ВЕБ) - у розмірі 125 млн. доларів у рамках другого етапу розміщення акцій додаткового випуску, який закінчується 30 вересня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на першого заступника голови правління ПІБу В'ячеслава Юткіна.

Як відзначив банкір, таким чином, в цілому внісши до статутного капіталу ПІБу 500 млн. доларів, ВЕБ як інвестор виконав одну з основних умов, передбачених планом фінансового оздоровлення Промінвестбанку.

Як повідомлялося, 24 вересня надійшов перший транш коштів ВЕБа в розмірі 375 млн. доларів у рамках першого етапу розміщення акцій допвипуску ПІБу.

Реклама:

За словами Юткіна, за підсумками емісії акцій статутний капітал ПІБ збільшується на 4 млрд. гривень - до 5,3 млрд. гривень.

При цьому частка ВЕБ в статутному капіталі ПІБ збільшиться до 93,84%, тоді як частка ТОВ "Сигнус" зменшиться до 3,63%.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами на 1 липня 2009 року є Внєшекономбанк (75% акцій) і дочірня компанія австрійського Slav AG - ТОВ "Сигнус" (12,37%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: