"Укрзалізниця" стане акціонерним товариством

Середа, 30 вересня 2009, 13:10

"Укрзалізниця" буде перетворена в Державне акціонерне товариство "Залізниці України".

Про це заявив голова профспілок залізничників і транспортних будівельників Вадим Ткачов на V Регіональній конференції профспілок транспортників, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Ткачов відзначив, що в ході реалізації першого етапу "Укрзалізниця" буде реорганізовано в концерн "Залізниця України", а через 3 роки планується створити акціонерне товариство з такою ж назвою.

"Створення концерну дозволить зберегти структурні підрозділи "Укрзалізниці", як юридичні особи, і дасть їм можливість працювати з урахуванням регіональних особливостей, а на другому етапі реформи буде створене акціонерне товариство", - повідомив Ткачов.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) заявив про припинення співпраці з державною компанією "Укрзалізниця". Фінансова установа заявила про неможливість подальшого виділення коштів на потреби залізниці, поки компанія не проведе реформування своєї організаційної структури.

Раніше, Мінтранс заявляв, що для інфраструктурної модернізації "Укрзалізниці" в цілому необхідний 1 млрд. доларів. Наразі даний момент обсяг наданих кредитів ЄБРР залізниці досягнув 240 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: