Держфінпослуг створить Національну школу актуаріїв

Вівторок, 29 вересня 2009, 19:29

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) України має намір створити Національну школу актуаріїв.

Про це сказала журналістам директор департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Галина Третякова у вівторок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За її словами, на сьогоднішній день в Україні на страховому ринку працюють актуарії, що мають тільки іноземні сертифікати. У реєстрі Держфінпослуг таких зареєстровано 10, всього на ринку їх працює близько 40. Проте термін дії сертифікатів багатьох з них найближчим часом завершується.

Тому на цей час Держфінпослуг розробляє нормативні документи, в яких буде закріплено перелік іспитів, які повинні здати актуарії для отримання сертифіката і внесення до держреєстру актуаріїв.

Реклама:

"Ми провели скрупульозну роботу і визначили, перелік необхідних іспитів. При цьому враховувалася їх відповідність європейським, англійським, американським аналогам. Ми плануємо, щоб актуарій, сертифікований за національною шкалою, визнавався і за кордоном так само, як ми визнаємо їх сертифікати", - зазначила Третякова

Актуарій - офіційно вповноважена особа, яка має відповідну фахову підготовку та обчислює страхові тарифи. На актуарія покладається відповідальність за те, щоб страхові фонди були достатніми на той момент, коли страховику доведеться виконувати свої зобов'язання за договорами страхування - "ЕП".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!