Держфінпослуг вимагатиме у страховиків бізнес-плани

Вівторок, 29 вересня 2009, 19:12

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) має намір з 2009 року ввести обов'язкове надання страховими компаніями комісії бізнес-планів їх діяльності на три або п'ять років.

Про це заявила директор департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Галина Третьякова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За її словами, така практика існує в європейських країнах.

Бізнес-план, зазначила Третьякова, буде складатися з трьох основних частин: дохідної частини і принципів формування резервів, прогнозу необхідного капіталу на три роки, розрахунку прогнозованої платоспроможності.

Реклама:

Вона також зазначила, що комісія до нового року має намір внести зміни в ліцензійні умови, передбачивши в них розробку таких документів.

"З нового року будемо здійснювати контроль за діяльністю страховиків на підставі бізнес-плану. Базою контролю стане відхилення страховими компаніями від цього бізнес-плану по ряду показників", - сказала Третьякова.

При цьому вона підкреслила, що в "бізнес-плані нічого страшного немає", він практично буде відповідати тому обсягу документів, що страховик подає щоквартально, тільки в прогнозній формі.

Вона також повідомила, що подача цього документа буде обов'язковою як для нових компаній, так і тих, які вже працюють на ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: