Молдова знову експортуватиме наливне вино

Вівторок, 29 вересня 2009, 13:28

Міністерство сільського господарства і харчової промисловості Молдови скасувало обмеження на експорт вина наливом і винограду технічних сортів.

Про це заявив міністр сільського господарства і продовольства країни Валеріу Косарчук, повідомляє агентство "Интерфакс".

За його словами, таке рішення прийнято за дорученням уряду через складну ситуацію в виноградарсько-виноробному секторі, де борги виноробів за виноград оцінюються в 200 млн. леїв (17,2 млн. доларів), а 50 з 130 підприємств галузі перебувають у процедурі банкрутства.

До цього часу виноградарів і виноробів, які хотіли постачати виноград або вино наливом на експорт, доводилося реєструвати відповідні договори в державному агропромисловому агентстві Moldova-Vin.

Реклама:

"Нині не існує перешкод для експорту за кордон продукції виноградарів і виноробів. Всі економічні агенти, які мають контракти на поставку продукції, можуть експортувати її без втручання держави. Постачальник повинен тільки сертифікувати товар щодо його якості та безпеки продукції," - сказав Косарчук.

Наразі у Молдові залишаються нереалізованими 17 млн. дал вина врожаю минулих років вартістю 300 млн. доларів, що викликано, не в останню чергу, проблемами з поставками вина наливом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: