Британські банкіри будуть жити на одну зарплату

Вівторок, 29 вересня 2009, 13:09

Уряд Великобританії підтвердив свій намір ліквідувати стару систему виплати бонусів банкірам.

Про це заявив міністр фінансів країни Алістер Дарлінг, пише видання "Дело". 

"Це буде означати кінець негайної виплати преміальних топ-менеджерам. Бонуси більше не будуть виплачуватися відразу, а тільки протягом кількох років, так що вони можуть бути відкликані у разі відсутності довгострокових прибутків. Ми більше не дозволимо жадібності та нерозсудливість, що ставлять під загрозу всю світову економіку і життя мільйонів людей", - сказав Дарлінг, пише Ewronews.

Нові правила ввійдуть у законопроект про посилення банківського регулювання, який уряд Гордона Брауна має намір внести на розгляд парламенту у найближчі два тижні.

Як повідомлялося, на саміті "великої двадцятки" у Пітсбурзі були прийняті принципи винагороди банкірів, розроблені на основі рекомендацій міжнародної ради фінансової стабільності (FSB).

Згідно з прийнятими принципами, винагорода топ-менеджерів у значній частині має визначатися їх особистими результатами, а також результатами їх підрозділів та всієї компанії.

Частина змінної винагороди має бути відстрочена і представлена у вигляді акцій або аналогічних інструментів і може вимагатися назад у разі майбутніх втрат.

За рекомендацією FSB більше 50% бонусів має виплачуватися у вигляді акцій, а близько 40-60% загальної суми компенсації - через три роки після її нарахування.

"Для керівництва і найбільш високооплачуваних співробітників відсоток відстрочених виплат має бути вищим, наприклад більше 60%", - вважає FSB.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: