Думка експерта: Найближчим часом золото ще подешевшає

Понеділок, 28 вересня 2009, 11:48

На початку минулого тижня ціни на золото на міжнародному ринку зросли майже до 1020 доларів за тройську унцію. Але, як тільки курс долара почав зміцнюватися, ціна на золото різко обвалилися до рівня 995 доларів за тройську унцію.

За словами радника голови правління Укргазбанку Олександра Охрименка, при цьому поточні ф'ючерси на золото на міжнародному ринку мають тенденцію до зниження, а це свідчить, що інвестори очікують подальше зниження цін на цей інвестиційний актив.

"На загальну тенденцію зниження вартості золота також вплинула та обставина, що МВФ вирішив продати понад 400 тонн золота зі своїх запасів. Всі аналітики впевнені, що такий великий продаж золота однозначно істотно знизить його ціну на світовому ринку", - зазначив експерт.

На його думку, стримуючим фактором в цій ситуації може виступити тільки прискорена девальвація долара, яка буде здатна протистояти масового розпродажу золота.

Реклама:

"Найближчим часом ціна на золото може знизитися до позначки 990 доларів за тройську унцію або 31 доларів за однин грам. Але подальша динаміка цін на золото буде залежати від того, коли МВФ реально вийде на ринок золота з пропозицією про продаж", - прогнозує Охріменко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!