Регіонали хочуть знати, як Тимошенко витратила гроші МВФ

Понеділок, 21 вересня 2009, 12:12

Фракція Партії регіонів у Верховній раді виступає за заслуховування звітів міністра економіки Богдана Данилишина та виконувача обов'язків міністра фінансів Ігоря Уманського перед розглядом у парламенті проекту державного бюджету на 2010 рік.

Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов, повідомляє агентство "Українські новини".

"З приводу звітів перед розглядом або при розгляді в першому читанні державного бюджету: ми порушуємо питання, щоб заслухати міністра економіки й виконувача обов'язків міністра фінансів", - сказав він.

Єфремов пояснив таку вимогу тим, що з відповідних міністерств, а також від прем'єр-міністра Юлії Тимошенко найчастіше надходить суперечлива інформація, яку необхідно прояснити.

Реклама:

"Зважаючи на те, що в нас прем'єр-міністр працює на кожному перехресті, і ми про це знаємо... суперечлива інформація, що йде з міністерств і з вуст прем'єр-міністра, - вона повинна бути уточнена", - сказав він.

При цьому депутат підкреслив, що ПР виступає за розгляд проекту держбюджету після розгляду питання про підвищення соціальних стандартів.

Як повідомлялося, ПР виступає також за заслуховування звіту Кабміну про виконання держбюджету-2009 перед розглядом Радою проекту держбюджету-2010.

15 вересня Кабінет Міністрів зареєстрував у Раді законопроект, яким пропонує затвердити державний бюджет на 2010 рік з доходами 284,7 млрд. гривень, видатками 324,3 млрд. гривень, дефіцитом 46,7 млрд. гривень, або 3,97% від ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!