Європа внесе до МВФ 125 мільярдів євро

Середа, 2 вересня 2009, 18:07

Міністри фінансів Європейського союзу заявили про те, що вони готові збільшити загальний внесок в Міжнародний валютний фонд (МВФ) до 125 млрд. євро (175 млрд. доларів).

Про це після засідання країн ЄС у середу заявив міністр фінансів Швеції Андерс Борг, пише The Wall Street Journal.

За його словами, 27 країн-членів Євросоюзу дадуть МВФ більше грошей для покриття нестачі коштів фонду в розмірі 500 млрд. доларів для того, щоб він кредитував країни, які постраждали від світового економічного спаду.

Поки ще не вирішено, яку суму має буде виділити кожне з держав союзу, сказав він. Німеччина обіцяє надати 25,03 млрд. євро, Франція - 18,45 млрд. євро.

Реклама:

Як повідомлялося, у понеділок міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг повідомив, що країна має намір збільшити відрахування до МВФ майже в 2 рази і закликає інші країни Європи наслідувати її приклад.

Великобританія направить до МВФ додаткові 11 млрд. доларів, довівши свій внесок до 26 млрд. доларів, для підтримки найбільш ослаблених кризою країн з низьким рівнем доходу, що знаходяться у важкому фінансовому становищі.

У квітні на саміті G20 Дарлінг пообіцяв МВФ виділити 15 млрд. доларів у рамках угоди про збільшення бюджету організації до 750 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!