Mirax Group домовилася з кредитором

Середа, 16 вересня 2009, 14:35

Девелоперська компанія Mirax Group підписала документи з реструктуризації боргу з Альфа-банком на суму 250 млн. дол.

Загальний борг девелопера перед банком становив 331 млн. дол., з яких 241 млн. було перекуплено в липні в Credit Suisse з дисконтом більше 60%, пише видання "Комерсант-Україна".

З цієї суми 80 млн. дол. девелопер вже встиг виплатити "Альфі". Останню суму має виплатити протягом 18 місяців, при цьому 50% будуть віддані у вигляді площ.

У вівторок Альфа-банк і Mirax Group оголосили про підписання умов реструктуризації заборгованості на суму 250 млн. дол.

Сторони домовилися, що цей борг девелопер буде виплачувати протягом 18 місяців.

Як уточнює джерело, близьке до переговорів про реструктуризацію, на частину боргу перед "Альфою" девелопер вже розрахувався: Mirax на даний момент вже виплатив 81 млн. дол.

Викупивши в кінці липня в Credit Suisse прострочений борг на суму 241 млн. дол., "Альфа-Груп" перетворилася на найбільшого кредитора компанії. Відразу після цього Альфа-банк почав судитися з боржником.

За позовами до дочірніх компаній девелопера місяць назад були заарештовані два основних активи девелопера в Москві - вежа "Федерація" і "Міракс Плаза".

Джерело в Mirax зазначає, що важливим моментом для компанії є те, що з підписанням договору буде знято арешт з майна компанії, що дозволить продовжити продаж.

Реклама:

Зараз Альфа-банк і Mirax Group обговорюють варіанти подальшої співпраці.

В Україні у Mirax Group був всього один актив - проект 46-поверхового офісного комплексу Mirax Plaza на Подолі. Mirax встигла звести 12 поверхів, але восени минулого року заморозила проект. У травні стало відомо, що добудовувати центр буде російська компанія AEON Романа Троценко - новий власник Mirax Plaza.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!