Держбюджет-2010 передбачає продаж "Укртелекому"

Середа, 16 вересня 2009, 11:46

Надходження від приватизації в проекті бюджету на 2010 повинні бути забезпечені за рахунок продажу "Укртелекому" та чотирьох енергогенеруючих компаній.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту, зареєстрованому у Верховній Раді 15 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією Фонду держмайна (ФДМ) прогноз надходжень становить 10 млрд. грн. За рахунок продажу 150 пакетів акцій інвестиційно привабливих ВАТ загальною номінальною вартістю 6,079 млрд. грн., у тому числі "Укртелеком", "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Центренерго" та інші", йдеться в записці.

Крім того, пропонується приватизувати 390 об'єктів малої приватизації загальною орієнтовною вартістю 81,5 млн. грн.

У той же час в записці вказується на ризик невиконання цього плану через указ президента від 16 травня 2008 року, яким призупинено здійснення будь-яких дій з приватизації деяких інвестиційно привабливих об'єктів.

План надходжень від приватизації до держбюджету-2009 складає 8,5 млрд. грн., проте з початку року до 11 вересня надходження склали лише 0,64 млрд. грн.

Передбачається, що значні доходи принесе продаж наприкінці вересня Одеського припортового заводу (ОПЗ), початкова ціна якого на конкурсі становить 4 млрд. грн.

Крім того, уряд оголосив про плани приватизації контрольних пакетів акцій 14 обласних енергопостачальних компаній (обленерго), конкурси з продажу яких повинні бути оголошені до 1 грудня цього року.

Приватизація ОПЗ і обленерго обумовлена в меморандумі економічної політики влади України, підписаної президентом, прем'єром, головою НБУ та міністром фінансів, в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!