"Ведмеді" захопили український фондовий ринок

Понеділок, 14 вересня 2009, 20:08

Згідно з результатами торгів у понеділок, основні українські індекси фіксують різноспрямований рух.

Індекс ПФТС виріс на 0,05%, до рівня 472,57 пунктів, індекс UX, що розраховується "Української Біржею", впав на 0,61%, опинившись на рівні 1182,35 пункту. У той же час UAI-50 (FundMarket) знизився на 0,88%, досягнувши позначки 31,48 пункту.

На ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 149 угод. Обсяг торгів склав 14,6 млн. грн. На "Української біржі" - 593 угоди, обсяг торгів - 14 млн. грн.

Протягом усього дня індекс ПФТС коливався біля позначки п'ятничного закриття, повідомляють експерти FundMarket.

Кілька разів індекс опинявся в "червоній зоні", потім знову повертався в "плюс".

Причому індекс ПФТС впритул підібрався до річних максимумів, показаних ще 3 тижні назад.

На думку аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Івнішина, істотних внутрішніх новин сьогодні не було, тому український ринок протягом всієї торговельної сесії рухався з невеликим лагом за європейськими та російськими фондовими індикаторами.

Трейдер ІК Concorde Capital Аліса Тихомирова наголошує, що песимістичні настрої на ринку прийшли разом з новою хвилею думок про необгрунтованість глобального зростання фондових індикаторів.

"Разом з цим, ряд експертів затверджує про збереження проблем у банківському секторі США, які дали поштовх кризі", - зазначає вона.

Реклама:

Активність торгів на майданчиках сьогодні залишає бажати кращого.

Реальне зростання на ПФТС можна зафіксувати за "УкрАвто" (+16,67%) і "Центренерго" (0,66%). Основна активність на ПФТС все ж належить "ведмедям", які знизили вартість таких паперів: OАО КБ "Форум" (-3,33%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-2%) і "Укрнафта" (-1,81 %).

На УБ "бики" з "ведмедями" поділили ринок порівну. У лідери зростання потрапили акції Маріупольського важмашу (+4,17%), Ясинівського КХЗ (+4,1%) і "Луганськтепловозу" (+6,43%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!