"Регіони" кажуть, що держбюджет-2010 буде поза законом

Понеділок, 14 вересня 2009, 14:38

Заява прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про намір ввести в дію закон "Про Державний бюджет України на 2010 рік" постановою Кабінету міністрів свідчить про нехтування Конституцією і законами країни.

Про це на прес-конференції заявила заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Така заява прем'єр-міністра - це відкрите нехтування Конституцією України, це неповага до законів і це демонстрація того, що в Україні можлива диктатура вже незабаром", - сказала вона.

Крім того, депутат вважає, що заява прем'єра свідчить про початок процесу "згортання демократії" в країні.

Реклама:

За словами Герман, у разі ухвалення такої постанови його ініціатори повинні нести відповідальність перед законом.

"Якщо будь-хто порушує Конституцію, а така постановка питання - це однозначний намір порушити Конституцію, він повинен відповісти відповідно до чинного законодавства", - підкреслила Герман.

Як відомо, у суботу на позачерговому засіданні уряду прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в черговий раз допустила, що держбюджет на 2010 рік не буде затверджений до завершення виборчої кампанії через високу політичну напруженість.

При цьому вона допустила прийняття Кабінетом міністрів окремого рішення, що регламентує здійснення бюджетних витрат у 2010 році в умовах неприйняття держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!